Sydney
















Klockan är i detta nu 08.33 i Australien och jag & Bellus sitter just nu på bussen som ska ta oss till Byron Bay. Vi har åkt i 8,5h och har 3,5h kvar tills slutdestinationen, så tänkte att jag kunde ha tid att slänga in ett inlägg här nu.


Vi anlände till Sydney förra måndagen vid 07.00 på morgonen och checkade då in på hostelet och hade sedan häng hos becka, åt frukost på hennes jobb och tvättade kläder. Efter en powernap och styr så åkte vi till Coogee, köpte med oss Goon och åt pizzaslice på gräsplätt vid havet. 

Tisdag - jag och min reskompanjon snörade på oss joggingskorna och gick in till Operahuset med googlemaps (vi hade aldrig överlevt Sydney utan den appen) i högsta hugg som två riktiga turister. Det hela resulterade i en långpromenad, sushi och många bilder på kameran. 

På kvällen köpte vi vin, satte oss i en park och kollade på Moonlight Cinema, med andra ord utomhusbio. 


Onsdag - Hoppade vi på färjan med utsikt över den vackra skylinen och åkte till Manly Beach för strandhäng och shopping av nya underkläder. Brände mina ben så mycket att till och med hon som jobbade i affären sa till mig att jag behövde aloe Vera på det där direkt när jag kom hem. 
På kvällen åt vi världens godaste hamburgare på beckas arbetsplats och sen gick vi och la oss.


Torsdag - när vi vaknade på morgonen och insåg att det skulle bli 40 grader denna dagen, och med tanke på mina brända ben, så bestämde vi att vi skulle hålla oss inomhus. Det var jag, Isabelle och alla 7åringar som sprang runt som barn på julafton inne på Sydney Aquarium och kollade på alla hajar, sjöhästar och koraller med ögon stora som tennisbollar. 
På kvällen däremot svirade vi om till festkläder, åkte in till IVY och dansade hela kvällen och avslutade natten på McDonalds för att sedan ta en UBER hem. 
UBER = privatpersoner som man bokar via en app istället för taxi. 

Fredag - åt vi Bakisfrukost på ett mysigt fik i närheten av hostelet där vi bor och hade en lugn dag med shopping för att sedan på kvällen återigen äta middag på beckas arbetsplats. Flashpackers är vad vi kallar oss själva då vi endast har ätit ute hela veckan och spenderat pengar. Nu på vår roadtrip är det slut med det. Eller hur bellus?

Lördag - drog en sväng på stan igen och på kvällen var vi bjudna till en av beckas tjejkompis, Nicole, 25årsdag. Första gången i ett australiensiskt hus och där spelade vi beerpong, shotade fireball och åkte sedan in till Darling Harbour för att dansa. Vid 6 på morgonen snubblade jag Jossan och Isabell in på hostelet efter lite för många drinkar och casinohäng. Bästa kvällen på hela veckan

Söndag - bakishäng i Bondi Beach och kolla på vågorna i solskenet och sedan lagade vi toast hos beckus och kollade på Grease.

Måndag - checkade ut från hostelet, hjälpte becka och Jossan att flytta in i nya boendet och drog sedan en långpromenad runt området. Jag hoppas de kommer trivas, för det var förjävla vackert. 
Avslutade Sydney med italiensk middag med tjejerna och satte oss sedan på bussen. 

Sydney, du har varit helt jävla fantastiskt och jag älskar dig. Men nu är det dags för nya äventyr. Det kommer vara tomt utan becka och jossan ❤️❤️
2016 Australien Sydney resa
0 kommentarer